Log hier in om te spelen!

Naam: Wachtwoord:

Het verhaal

Dit word mijn tweede verhaal wat ik schrijf omtrent de maffia.
Maffia schrijf je overigens officieel niet met 2 ff maar met 1f.
Inmiddels is het bekend dat ergens midden in de 19de eeuw men voor het eerst sprak over de maffia. In deze verhalen kwam vooral naar voren dat boeren met hun beschilderde ezelskarren naar het noorden vertrokken om daar een strijd aan te gaan voor hun onafhankelijkheid. Men gaat er van uit dat toen de toon is gezet voor de maffia zoals hij tegenwoordig functioneerd.

Vreemd is dan wel, dat eerder werd gevochten voor onafhankelijkheid, terwijl er niets onafhankelijks is in de maffia tegenwoordig.

Iedereen is op de hoogte van de takken van de maffia, dat hoeven we denk ik niemand meer duidelijk te maken. Voor diegene die nog niet helemaal op de hoogte zijn. Hieronder vind u een opsomming.

*  Criminele
*  Culturele
*  Politieke
*  Economische

Drugshandel, in de 19de eeuw mochten de leden van de maffia absoluut niets met drugs doen.
De angst dat eigen familie of kinderen iets met drugs te maken zouden krijgen was zo groot dat het verboden was om in aanraking hier mee te komen.
Later werd er natuurlijk wel drugs geproduceerd en verhandeld.
Drugs werden de nummer 1 inkomsten van de maffia, mede door het vervoeren van drugs naar bijvoorbeeld amerika is de maffia van tegenwoordig zou machtig en rijk.
Vooral de Siciliaanse maffia is een belangrijke organisatie in de internationale drugshandel. Er word naar schatting per jaar ongeveer € 8 miljard omgezet met de handel in drugs.

Wapenhandel,
Als je zou kunnen nagaan wat de maffia zelf aan wapens bezit, dan weet je ook dat de organisatie van de maffia zo ongeveer 2 miljard per jaar omzet aan alleen al hun wapenhandel.

Woekerleningen,
In films kun je het al zien, winkels en bedrijven die worden bedreigt door een aantal leden van een maffia familie. In een blad is ooit geplubliseerd dat het in de werkelijkheid ook echt gebeurt. Ruim 25% van de kleine ondernemers heeft schulden bij de maffia. Als je uitrekend hoeveel ze verschuldigd zijn. Dan kom je uit op een bedrag van € 1,4 miljard. Het incasseren van deze bedragen gaat als het niet anders kan onder zware bedreigingen! Bij niet betalen loop je het risico te verdwijnen van deze aardbodem.

 

Wanneer de maffia op tv genoemd wordt, dan hoor je daar vaak ook de namen van italiaanse ministers. Je zult begrijpen dat de maffia ook door hun banden met deze ministers veel macht hadden bij bijvoorbeeld de politie. Door deze macht werden veel misdrijven niet op gelost. Een misdrijf werd in de doofpot gestopt, zo kon de maffia voorkomen dat er bepaalde mensen  in verband werden gebracht met de maffia. Doordat de misdrijven niet werden opgelost is het wantrouwen tegen de regering ontstaan.
 


In 2012 is de maffia sterker dan ooit. Met alles wat we tegenwoordig aan  materialen   bezitten. Drugs word geproduceerd en verscheept naar veel landen. Er verdwijnen tegenwoordig zo ontzettend veel mensen, nooit word er nog wat van ze terug gevonden, alleen mensen die bij de maffia horen  weten waar die personen zijn gebleven.
Een station opblazen in het drukke milaan, is geen ilussie meer. De perfecte manier van de maffia om te laten zien dat ze nog steeds bestaan. Angst is de voedingsbron voor de maffia.!

Hierboven word jammer genoeg de realiteit geschetst.
Ik keur het dan ook niet goed, het is jammer dat er organisatie’s bestaan die dit allemaal daadwerkelijk kunnen aanrichten.
Laten ze gewoon gezellig thuis een spelletje gaan spelen, zonder daadwerkelijk doden.
 

Je bent beland op het spel Dimoccia, Welkom!

Wanneer je jezelf aanmeld begin je onder aan de ladder. Net zoals dat bij welke familie ook zou zijn bij de maffia.
Je zult moeten beginnen met een misdaad, kun jij bij de buren een auto uit de garage stelen.
Heb jij het lef om een georganiseerde misdaad te plegen. Dwing je voldoende ontzag af bij de anderen? Durf jij te moorden? Dwing je daarmee voldoende respect af? word je uiteindelijk net zo machtig als een capo? Kun jij iemand anders voor je laten moorden?
Word jij rijk? misschien wel de rijkste.
Ben jij in staat om je eigen dynastie te vormen?
Belangrijkste vraag denk ik, die overblijft ben je in staat om het alleen maar als een spelletje te zien, en je te realiseren dat het allemaal gelukkig  helemaal niets met de realiteit te maken heeft.?

De maffia heeft talloze levens verwoest! In Italie is bijna iedereen bang dat zijn buurman een maffioso is.
© Dimoccia geschreven door Cinderbella 06-02-2012