Het verhaal

Italië« 1907. Ergens in Sicilië lopen 3 opvallende mannen stellig richting een woning. De mensen op straat vluchtten snel hun huizen in. Inmiddels is het op straat doodstil en zijn alleen de voetstappen van de 3 mannen nog hoorbaar. Even later wordt er met veel kabaal een houten deur ingetrapt. Een hoop gerommel, gevolgd door een ijzingwekkend gekrijs en gegil, daaropvolgend een hoop geweerschoten die tot in de wijde omgeving hoorbaar zijn. Dan is het stil, doodse stilte in een donkere nacht. Vijf lichamen doordrenkt met bloed blijven achter in de woning. 3 mannen die tevreden terugkeren naar “De Familie” met in de woning achterlatend de bebloedde lichamen van hun slachtoffers. Deze actie zal de geschiedenis ingaan als één van de “GreatCrimes” die de familie heeft uitgevoerd naar aanleiding van de “Vendetta” en de “Omertà”.


De familie "GreatCrimes" heeft verschillende rangen. Niet iedereen is familie, maar iedereen respecteert de persoon met de hoogst haalbare rang, de rang "Opperdon". Eigenlijk zijn het allemaal ego's op zich. Iedereen zal proberen de familie op te lichten en geld van andere criminelen af te troeven. Iedereen begint min of meer als "Empty Suit", wat ook wel wordt gezien als nietsnut. Je zal je wellicht wat trots voelen dat je tot de maffia hoort, maar het grote werk ligt bij de hoger opgeleidde crimineel.

De familie “GreatCrimes” handelt volgens een paar van de oudste codes. Onder andere de “Vendetta” en de “Omertà”.

“Vendetta” is de bloedwraak, wie een lid van de familie doodt, zal door die familie bestraft worden met de dood. Gedood wordt ook diegene die zich tegen de bendes verzet.

Omèrta”, houdt in dat wat er ook gebeurd, je met niemand over familiezaken praat, je houdt je mond gesloten tegen de autoriteiten. De straf op het breken van de Omèrta” is dat je wordt vermoord en dat een rat in je mond wordt achtergelaten.

 

Het gaat goed met de familie “GreatCrimes”, de familie groeit meer uit tot een van de grootste families in de geschiedenis, en vooral respect overheerst. Overal worden mensen afgeperst, zaken beroofd of drugs verhandeld. Maar ook daardoor groeit het aantal vijanden van de familie “Greatcrimes”. Dan ineens verandert er iets, iets wat iedereen, zelfs buiten de familie verstelt komt te staan. De Opperdon is vermoord.

De Opperdon, de persoon die het meest gerespecteerd werd en ook werd gezien als de machtigste persoon van alle criminelen, is vermoord door een concurrerende maffia familie. Er was altijd veel maffia heersend in Italië, maar nooit zoveel als na de moord. Nu de Opperdon het leven is ontnomen en iedereen zijn eigen weg gaat, is het een periode van afrekeningen. De FBI en de politie weten niet meer waar ze moeten beginnen. Er is een echte maffia oorlog begonnen. Overal worden andere criminelen en maffiabazen uitgedaagd tot moord op andere criminelen. Het was allemaal met één doel: zelf de positie van Opperdon innemen. Iedereen sprak erover. Iedereen wist, dat er iemand geschapen was voor deze "job".

Ben jij diegene die het aandurft? Die lef genoeg heeft? En zichzelf kan bewijzen door te laten zien dat jij de ware Opperdon van de GreatCrimes bent?

Een wat betere crimineel pakte het ongeveer zo aan:
1. Je directe concurrenten laat je niet groeien. Dus of koud maken, of bedreigen.
2. Je laat moorden altijd door anderen doen.
3. Je perst zoveel mogelijk bedrijven af, maar vermoord niemand.