Het verhaal

In dit spel kruip je in de huid van een echte maffioso. De maffia vindt haar oorsprong in Sicilië (Italië), als geheime organisatie en om de inwoners te beschermen tegen indringers uit andere landen. In de 19e eeuw was de maffia uitgegroeid tot een grote, machtige, criminele organisatie waarvan sommigen zich gingen bemoeien met heel veel bedrijven en zelfs politiek. Sommige leden van die maffia maakten de overtocht naar Amerika en begonnen daar bendes en hele grote hechte families.

In de jaren ´20 groeide de maffia in de USA enorm, geholpen door een verbod op alcohol (de drooglegging). Hierdoor bloeide de illegale alcoholhandel en verdienden de maffia-gangs geld, heel veel geld.
De maffia omringde zichzelf met de zwaarste gangsters in de maffia die hij vertrouwde. Toch was het leven vol gevaren.

De maffia heeft haar wortels in de grootschalige emigratie van Zuid-Italianen naar de Verenigde Staten, en vele nieuwkomers van over de hele wereld.
De maffia wist door een beperkte en zwakke wetgeving zich in te werken in diverse industrieën en in de politiek en kende een ongekende macht en rijkdom.

Doordat de politie de maffia als een fabeltje afdeed gebeurde er op federaal niveau nagenoeg niets. Pas nadat er diverse publicaties op televisie en in kranten verschenen werd de wetgeving aangescherpt.

Er worden tot op de dag van vandaag veel liquidaties gepleegd zo worden families beter en dwingen zij respect af bij de overige criminelen. Er word veel drug's verhandeld. Maar ook veel misdaden, autodiefstal en berovingen worden gepleegd, alleen dan word je één van de sterkste.

Elke crimineel begint onderaan de ladder, door te handelen in drug's, overvallen, misdaden, auto's stelen en allerlei andere criminele activiteiten groei je in rang qua status, dat dwingt respect af. Zo kom je bovenaan en wordt je misschien wel de don van de grootste en machtigste familie ooit gekend!