Taalkeuze:  Nederlands    English    Deutsch    Romānă  

Het verhaal

1976, Corleone Italië

Op een donkere avond na het werk loop je door dat steegje, drugs verslaafden overal om je heen, door het slechte weer ziet alles er nog slechter uit dan normaal. Opeens stapt er iemand uit de schaduw, een mes op je keel; “Geef me je geld, of je leven”. Je staat stijf van angst, voor dat je het weet hoor je een harde klap. Je kijkt omhoog en ziet “Hem” staan, de leider van de beruchte ditu maffia. “Kom knul, je zult wel geschrokken zijn, ik neem je mee dan krijg je wat te eten en te drinken". Je bent bang, dus je gaat maar mee.

Je komt aan bij het ditu hoofdkwartier, je bevind je nu in het hoofdkwartier van de maffia wereld. Je zit met “Hem” aan een tafel, hij heeft je leven gered, daar ben je erg dankbaar voor. Maar zoals in de wereld van ditu, alles heeft een prijs.

Je moet je schuld aflossen, je begint met kleine klusjes, het pakketje moet van A naar B.
Je bezorgd de pakjes netjes optijd, en er zijn geen problemen. Na een tijdje is je schuld afgelost, maar je bevind je nu midden in het criminele circuit, je hebt vijanden, mensen vermoord, je bent niet meer veilig. Je besluit om je aan te sluiten bij Days in the underworld.

1982, Corleone Italië

Je word opgebeld door een anoniem persoon “Kom naar het Kraakpand bij de oude molen, we moeten praten”
Je stapt in je wagen en rijd naar het kraakpand toe. Het begint opeens te stormen, snel ren je naar binnen toe. BAM! Je voelt een harde klap op je achterhoofd, opeens word alles zwart.
Even later word je wakker, je weet niet wat je is overkomen, je ziet alles nog wazig en je hebt vreselijke hoofdpijn. Opeens hoor je iemand tegen je schreeuwen. “Je had die klus niet moeten verpesten! Je hebt heel onze familie in gevaar gebracht!” Je kijkt hem aan en ziet dat het tony is, je weet niet waar Tony het over heeft, maar opeens weet je het weer! Je had het pas verpest, enige wat je moest doen was even snel iemand omleggen. Je werd betrapt, uit angst voor “Hem” zei je dat de klus geklaard was. Niemand zou er achterkomen, tenminste dat dacht je.

 

Opeens zie je Tony uithalen, volop in je maag, je kan niet meer blijven staan en valt om. Tony blijft maar slaan, de ene klap na de ander. Je probeert te ontsnappen, maar Tony is te snel. Dan word Tony afgeleid, de wind blies de deur open. Dit is je kans dacht je, je grijpt Tony vast en duwt hem tegen de muur aan. Snel pak je een stuk hout wat er lag, BAM!
In 1 klap was tony bewusteloos, maar nog voordat je het lijk kon laten verdwijnen stond daar 40 man van Ditu bij de oude molen. Je rende terug naar de wagen, je hoorde de schoten achter je vliegen. Met geluk en een paar schampwonden wist je te ontsnappen.

Je wist nu wat dit betekende je had de Omertá verbroken, je was niet meer veilig.
Je hield je een aantal jaren schuil in de hoop dat je ooit weer veilig over straat zou kunnen.
Maar je dacht nog elke dag aan die dag, die dag dat ze je probeerde om te leggen.
Je kon maar aan een ding denken, wraak, vendetta!

1990, Trafoi Italië

Na al die jaren in ellende geleefd te hebben wil je nu nog maar 1 ding,
Je keert terug naar Corleone, en begint weer helemaal onderaan de ladder.
Maar je zal hogerop klimmen, en als de tijd rijp zal je terug keren naar het hoofdkwartier van ditu voor maar 1 ding, WRAAK!


Dit zijn jouw Day's in the underworld !