De opvolger van MijnMaffia is er.
Maak mijn spel!
 
 

Spel-eigenaar login

Vergeten? Inloggen
MijnMaffia.nl
200.830
1.115.372
63
 
 
MaMafia.fr
57.519
408.237
25
MeineMafia.de
74.444
398.935
16
MojeMafie.cz
27.653
277.604
7
MafiaCreator.com
67.481
230.333
3
MafiaCreator.ro
22.531
244.024
2
MojaMafia.pl
53.968
362.978
2
MafyaKur.com
49.675
303.415
0
MinMaffia.se
15.064
60.912
0
MoyaMafia.ru
2.735
5.141
0
MinMafia.no
6.707
30.395
0
MiMafia.com
12.476
35.131
0
 

Guide: Je computer beveiligen

Joost7/Jan | 21:14 


SemperFiledis
98 leden
Het ergste wat je kan overkomen is dat iemand toegang tot je mijnmaffia account of je account op je spel heeft gekregen. In deze guide enkele tips om je computer te beveiligen en eventuele problemen te voorkomen.

Hou je systeem up to date

Windows geeft vaak nieuwe service packs en verbeteringen uit die ervoor zorgen dat jouw Windows systeem optimaal beveiligd is. Check regelmatig http://www.update.microsoft.com om de laatste update te downloaden. Gebruik je een Apple Macintosh dan kun je hier de laatste updates downloaden.
http://www.apple.com/nl/downloads

Gebruik een firewall

Een firewall is een programma dat fungeert als een barrière tussen jouw computer en het internet. Het laat alleen de poorten open die jij als veilig hebt aangegeven en blokkeert data die jij niet liever niet wilt ontvangen.Installeer een antivirusprogramma

Iedereen die gebruik maakt van een computer moet zorgen voor goede anti-virus software. Maar als je dit programma eenmaal hebt geïnstalleerd, wil dat niet zeggen dat je er niet meer naar om hoeft te kijken. Je moet zorgen dat je anti-virus programma steeds de nieuwe updates krijgt zodat je zeker weet dat hij alle nieuwe virussen en keyloggers blijft signaleren en verwijderen. De meeste anti -virus programma's hebben een automatisch update programma , maar verzeker jezelf ervan dat dit programma ook daadwerkelijk aan staat. Zorg ook dat je het antivirus programma zo instelt dat het alle bestanden en programma's op je computer scant. Vooral de binnenkomende e-mail en de programma's die je via de messenger ontvangt of op internet download. 


Het is altijd slim om je computer te scannen in de "Veilige Modus" omdat sommige onveilige programma's of virussen zich soms toch kunnen nestelen in je computer als deze op de standaard wijze loopt. Zelfs als je dit soort virussen of spyware net denkt te hebben verwijderd kan het het wel eens voorkomen dat ze zich opnieuw nestelen zodra je je computer weer opstart. Je kunt deze 'Veilige Modus' activeren door je computer opnieuw op te starten en dan op F5 te klikken. Je zult dan een menu zien verschijnen. Als je graag de online scans wil gaan gebruiken, kies dan voor' Veilige Modus met netwerk" uit het menu. Hiermee kan je gebruik maken van het internet tijdens je scans. Veel mensen denken dat een standaard anti-virus programma beschermt tegen alle soorten virussen, spyware en Trojans. Daarom is het verstandig om niet alleen een goed werkende virus scanner te laten lopen, maar daarbij ook nog gebruik te blijven maken van de verschillende gratis online scans die er te vinden zijn op het net.Installeer een anti spyware programma

Een anti-virusprogramma verwijdert virussen en Trojans van je computer, maar niet al deze programma's herkennen ook spyware zoals keyloggers etc. Daarom is het verstandig en veiliger om ook nog een anti-spyware programma te installeren naast je anti- virusprogramma. Check ook voor dit programma regelmatig naar updates.

Het beveiligen van je wachtwoorden

Je loopt even bij je computer vandaan om wat te drinken te halen en ondertussen is je kleine broertje achter je computer gekropen en heeft ervoor gezorgd dat jouw spel is geblokkeerd. Je computer (en dus je spel) tijdelijk onbeheerd achterlaten is een fout die wel eens gemaakt wordt, maar die je makkelijk kunt voorkomen. Als je even achter de computer vandaan moet, klik dan op 'log uit' en sluit je spel/mijnmaffia af. Mocht je toch liever ingelogd willen blijven installeer dan een wachtwoord op je schermbeveiliging en activeer deze voordat je even iets anders gaat doen. Je scherm beveiliging instellingen kun je veranderen door met je rechter muis knop op je bureaublad te klikken en dan op 'eigenschappen' en op 'scherm beveiliging' te klikken.

Nog tips/aanvullingen?

Laatst gewijzigd door Joost op 2012-03-05 5:44 PM.
 

Heisenberg7/Jan | 21:51 


MafiaTroubles
155 leden
Ik ben er echt niet bang voor dat mijn broertje even achter mijn computer kruipt als ik wat te drinken haal... Hij zal echt niet het wachtwoord wijzigen en het spel voor zichzelf houden ... ? Of zie ik het fout... ?
 

PIETJEPOEK21/Jan | 13:00 


Troubles4Ever
37 leden
Nee dat zou broertjes nooit doen.
En anders hebt je moeder nog he
 

MrBig21/Jan | 17:04 

PIETJEPOEK schreef:
Nee dat zou broertjes nooit doen.
En anders hebt je moeder nog he
Nou, mijn moeder heeft niks met ons spel te maken hoor
Maar je moet er gewoon op letten dat je het wachtwoord alleen voor jezelf houd en niet op andere websites invult waar om dat wachtwoord wordt gevraagd.

Zit je op een gedeelde computer (-een computer waar je broertjes, zusje, neefje of iemand anders ook gebruik van kan maken), zorg dan dat je altijd op elke website offline bent gemeld alvorens de computer te verlaten.
 

MaffiaCreepz21/Jan | 18:37 


MaffiaCreepz
667 leden
Nog 1 tip haha! Neem 1 wachtwoord voor je spel want doe je die je bv bij je msn ook hebt en een vriend waar je een keer ruzie mee hebt, en die weet dat jij een spel beheert gaat hij dat wachtwoord misschien proberen. Dus neem een apart wachtwoord!

Mvg tixxt
 

eigenaar22/Jan | 17:20 


MaffiaBoyOrGils
268 leden
Als iemand je e-mail wachtwoord heeft kan hij ook het wachtwoord opvragen... Maar zitten nuttige dingen tussen. Ben niet bang om een computer die thuis staat maar een openbare computer een school computer ofzo moet je wel oppassen.
 

Jorteman27/Feb | 20:11 


Mexicano
419 leden
Daar is een Wachtwoord voor.. Om je accounts te beschermen