De opvolger van MijnMaffia is er.
Maak mijn spel!
 
 

Spel-eigenaar login

Vergeten? Inloggen
MijnMaffia.nl
201.112
1.114.274
119
 
 
MaMafia.fr
57.599
406.926
52
MeineMafia.de
74.587
398.500
42
MojeMafie.cz
27.690
277.798
22
MojaMafia.pl
54.138
365.797
7
MafiaCreator.com
68.711
232.954
4
MafyaKur.com
49.851
306.615
1
MinMaffia.se
15.064
60.912
0
MoyaMafia.ru
2.739
5.152
0
MafiaCreator.ro
22.770
244.698
0
MinMafia.no
6.707
30.395
0
MiMafia.com
12.534
35.595
0
 

Guide: Waarom gaan al mijn leden/bezoekers weg?

Admin20/Apr | 13:56 


MissionX
63 leden
Ik vond dit artikel op het internet, ik dacht het is best handig voor jullie speleigenaren.

Veel bezoekers op je site is geen bewijs van succes, als deze bezoekers meteen weer weg klikken zonder de gewenste actie te ondernemen is deze bezoeker niets waard. Om welke redenen zouden bezoekers je website verlaten?

Slechte layout
De layout van uw website neemt de eerste indruk van uw online aanwezigheid voor zijn rekening. Wanneer de vormgeving van een website lelijk, chaotisch of oubollig is kan dit uw online reputatie zwaar beïnvloeden. Het is ook logisch dat de lay-out in de lijn van de verwachting (of beter) moet liggen wanneer de bezoeker er naartoe surft. Vandaar dat het design niet enkel bij het product of dienst moet passen maar ook bij de doelgroep.

Slechte teksten met schrijffouten
Een website brengt zijn boodschap meestal over doormiddel van tekst, zorg dan ook voor degelijk geschreven en foutloze teksten. Informatie die stug geschreven is en bovendien fouten bevat zet de lezer aan tot wantrouwen. Zal de kwaliteit van uw product even goed zijn als uw teksten?

Irritante animaties
Lezen op een beeldscherm kost meer moeite dan lezen op papier, vergeet niet dat de online lezer tot 20% minder geconcentreerd is door alles wat er zich op en rond het scherm begeeft. Bespaar je bezoekers dus extra afleiding en laat overbodige animaties weg. Vergeet animated gifs en kies voor sobere afbeeldingen die een meerwaarde bieden (en in de lijn liggen van uw teksten), uw bezoekers en lezers zullen u dankbaar zijn.

Verloren lopen op de splashpage of intropagina
Arti-farty splashpages kunnen mooi ogen maar zijn meestal een aanslag op de gebruiksvriendelijkheid van een website. Mensen komen niet naar een website om naar de openingspagina te kijken, vermijd daarom het gebruik van een splash- of intropagina en breng uw bezoekers direct naar uw site. Wanneer een splashpage toch nodig is opteert u best voor een eenvoudige en sobere pagina in de lijn van de rest van de website. Maak duidelijk tussen welke opties hij of zij kan kiezen en geef nodig kort een woordje uitleg erbij.

Broken links
Weinig dingen kunnen zo frustrerend zijn als links die niet werken op een website, u denkt te hebben gevonden wat u zocht, en na het klikken op de link verschijnt… niets. Het is belangrijk om er voor te zorgen dat alle links (zowel interne als externe) steeds up to date zijn en blijven werken.

Slecht leesbare tekst
Maak het uw bezoekers niet te moeilijk om uw teksten te lezen, u mag al van geluk spreken dat ze uitgerekend op uw site zijn om over u en uw diensten te lezen, maak het ze dan zo aangenaam mogelijk. Zwarte tekst op een witte achtergrond geeft ook op scherm de meest aangename leeservaring. Laat u niet verleiden tot gewaagde contrasten en exotische lettertypes maar houd het sober en duidelijk.

Storende achtergrondmuziek
Wanneer je informatie opzoekt verwacht je je niet bij iedere website een nieuw achtergrondmuziekje, erger nog de meeste bezoekers verwachten geen muziek tijdens het surfen. Het is dus voor de meeste sites af te raden om achtergrondmuziek te voorzien, wanneer er toch muziek nodig is, geef je de bezoeker best de keuze om de site met of zonder muziek te bezoeken.

Onnodig gebruik van Flash
Flash is een fraai stukje software waar mooie concepten mee verwezenlijkt worden maar het moet gebruikt worden met de nodige voorzichtigheid. Niet iedereen staat te springen om door full flashsites te surfen. Wik en weeg daarom het gebruik van flash in uw site om bezoekers niet nodeloos te verjagen. De combinatie is niet gewoon de gulden middenweg maar meestal gewoon de beste oplossing om informatie zowel niet te droog als niet te speels over te brengen.

Externe links waar je ze niet verwacht
Wees voorzichtig met het gebruik van externe links, iedere keer dat een bezoeker onverwacht uw site verlaat zonder het te weten bestaat de kans dat hij niet meer terugkeert. Zorg er altijd voor dat uw bezoekers weten dat ze uw site gaan verlaten wanneer ze op een externe link klikken.

bron:inventis.be