De opvolger van MijnMaffia is er.
Maak mijn spel!
 
 

Spel-eigenaar login

Vergeten? Inloggen
MijnMaffia.nl
200.801
1.115.097
131
 
 
MaMafia.fr
57.507
408.148
86
MeineMafia.de
74.438
399.268
54
MojeMafie.cz
27.649
277.497
14
MojaMafia.pl
53.926
361.834
5
MafiaCreator.ro
22.509
244.195
4
MafiaCreator.com
67.342
229.915
2
MiMafia.com
12.465
35.035
1
MafyaKur.com
49.644
302.834
0
MinMaffia.se
15.064
60.912
0
MoyaMafia.ru
2.735
5.140
0
MinMafia.no
6.707
30.395
0
 

Guide: continuiteit

baas11/Okt | 15:29 


NewCriminals
1.927 leden
In deze korte guide ga ik je proberen uit te leggen dat het belangrijk is om continuïteit op te bouwen in je spel. De meeste maffia games worden vaak 1 a 2 maanden gespeelt, en zakken vervolgens ver af. Dit heeft te maken met de onderstaande zaken:

- de activiteit en het enthousiasme van de game eigenaar en beheerders
- aanvoer van nieuwe leden
- te winnen prijzen, kansen op winst
- uitstraling en professionaliteit van je spel
- unieke onderdelen

Wil je dat jouw spel geen ééndagsvlieg is maar langer onder de aandacht blijft van mensen? Lees dan verder. Ik ga de bovenstaande punten hieronder uitgebreid uitleggen.


Activiteit en enthousiasme van beheerders
Het is belangrijk dat je als game eigenaar of beheerder actief bent en je op een positieve manier inzet voor je spel. Veel mensen doen dit de eerste weken, maar houden er daarna mee op. Om veel resultaat te boeken kunnen we alleen maar zeggen: doorzetten! Verzin leuke acties hoe je leden extra donaties zoals vipdagen of belcredits kunnen winnen, zo zorg je dat de leden zich niet gaan vervelen en jouw spel in leven blijft.


Aanvoer van nieuwe leden
Het aanbrengen van nieuwe leden is vaak lastig. Maar om jouw spel in leven te houden is het toch van belang dat je zo veel mogelijk nieuwe leden binnen krijgt in de toekomst. Dit kun je doen op verschillende manieren. De beste en goedkoopste manier zal ik hieronder uitleggen.

Zorg dat je op zo veel mogelijk backlinks van websites naar jouw maffia spel hebt. Hierdoor zal jouw spel ook stijgen op diverse keywords in zoekmachines. (afhankelijk van de tekst op je spel) Maar ook zal dit je in de toekomst veel leden blijven opleveren.

Op b.v. Sitedeals.nl kun je om een linkruil vragen in het "Linkpartners" forum. Open een topic en plaats een bericht, of reageer op andere mensen die linkpartners zoeken.

Het is nog beter, als jij links op websites krijgt zonder dat je een link hoeft terug te plaatsen. Hoe meer links, hoe beter. Waar dit kan? Vaak kan dit op diverse startpagina's, je kan je link dan submitten. Je moet dan echter wel hopen dat jouw website zal worden goedgekeurd en toegevoegd. Hieronder een overzichtje met diverse startpagina's:
http://www.pagina.nl/
http://www.jouwpagina.nl/
http://www.startkabel.nl/
http://www.eigenstart.nl/

Zoals je ziet zijn er duizenden startpagina's op alleen al de bovenstaande websites waar je jouw link kan aanmelden. Tientallen of honderden links naar jouw spel is dus geen overbodige luxe wil je in de toekomst leden houden, en een leuke positie opbouwen in zoekmachines! (voordat je - hoog - in een zoekmachine komt, verstrijken er vaak enkele maanden)

Onderaan zie je vaak wel een link met bijvoorbeeld "opmerkingen of suggesties?", daar kun je vaak een link toevoegen. In het begin zul je er wellicht nog niet veel van merken, maar na enkele weken of maanden zal je zien dat je structureel nieuwe leden blijft krijgen. Stel doelen voor jezelf, bijvoorbeeld elke week zorgen dat er vijf nieuwe websites naar jouw pagina linken. Dat kunnen linkpartners zijn, of links toegevoegd bij startpagina's o.i.d.


Te winnen prijzen / kans op winst
Door prijzen uit te delen aan de leden van je spel zullen deze leden actiever blijven spelen omdat er een doel achter zit. Potentiële leden zullen zich bovendien sneller aanmelden om dezelfde reden. Prijzen kun je natuurlijk zelf bepalen: je kan een spelcomputer uitdelen, wallie card of gewoon een paar dagen VIP-lid. Dit is helemaal aan jou. Let op: wanneer je zegt dat je prijzen weggeeft, moet je dit ook doen! Als MijnMaffia er achter komt dat dit niet het geval is, zullen we je spel blokkeren.

De leden van het spel willen wel graag het gevoel hebben dat ze serieus worden genomen en kans maken om hoog op de ranglijst te eindigen. Als een admin bovenin de ledenlijst staat is dat wel erg verdacht aangezien je jezelf geld kan geven. Je kan bijvoorbeeld ook "Admins weergeven" uitschakelen bij je game instellingen op MijnMaffia.nl.

Verder kun je bijvoorbeeld een ronde starten. Je zegt bijvoorbeeld ronde 1 duurt van 1 augustus tot 1 oktober. Daarna reset je het hele spel weer. Als mensen dan bijvoorbeeld eind september op je spel komen, weten ze dat ze vanaf 1 oktober weer alle kans maken om hoog te eindigen en zullen ze sneller terug komen. Vermeld bijvoorbeeld op de voorpagina duidelijk wanneer de huidige ronde eindigd.


Uitstraling en professionaliteit van je spel
Zorg dat jouw spel een goede look heeft. Door een mooie layout uit te kiezen en eventueel zelf een professionele header toe te voegen ben je al een heel eind op weg. De Nederlandse taal onder de knie hebben is een pré en komt professioneel over.


Unieke onderdelen
Zorg dat je uniek bent ten opzichte van je concurrenten. Op MijnMaffia heb je natuurlijk heel veel spellen die over het algemeen beter in elkaar steken dan de gemiddelde maffia spellen. Maar ook op MijnMaffia kun je natuurlijk onderscheid maken. De look van je website, het aantal leden, maar ook in de opties. Er zijn in de maffiapunten shop diverse updates te koop waardoor jouw spel unieker zal worden. Ook kun je zelf natuurlijk dingen toevoegen aan je spel, zoals een uniek verhaal. Of verzin zelf wat leuks.

Succes!

Met maffiale groet,

Baas1