De opvolger van MijnMaffia is er.
Maak mijn spel!
 
 

Spel-eigenaar login

Vergeten? Inloggen
MijnMaffia.nl
202.208
1.130.690
21
 
 
MojeMafie.cz
27.982
281.289
14
MeineMafia.de
74.993
401.460
11
MaMafia.fr
57.934
411.518
2
MafyaKur.com
50.466
317.935
1
MafiaCreator.com
74.605
242.900
0
MinMaffia.se
15.064
60.912
0
MoyaMafia.ru
2.844
5.297
0
MafiaCreator.ro
23.378
246.817
0
MojaMafia.pl
54.721
371.214
0
MinMafia.no
6.707
30.395
0
MiMafia.com
12.750
37.414
0
 

Hoe krijg ik mijn spel (weer) in balans?

Vele spellen overal ter wereld slaan de plank volledig mis: de economie in het spel klopt niet meer, de balans is weg, en daarmee ook meteen de uitdaging voor de spelers en de inkomsten van de beheerders van het spel. Nee, dan spreek ik niet eens over MijnMaffia, maar over online multiplayer games in het algemeen.

Toch is het ook een probleem wat beheerders van spellen binnen ons netwerk parten speelt. Ze strooien met massadonaties, het bewerken van spelersgeld en megabonussen omdat iedereen meer geld wil , en men verwacht dat spelers dan meer geld gaan uitgeven. En daar gaat het mis! Een lange tijd hebben we een hele grote vrijheid toegestaan in de spellen, maar nu merken we dat zelfs de spelers klagen omdat er weinig uitdaging in het spel zit. Het geld stroomt toch wel binnen via de (te hoog ingestelde) familiebank rente of de (te veel producerende) geldmachines.

Het resultaat? Dagelijks even inloggen, de shop een bezoekje brengen... en je power opkrikken! Maar waarom zou ook nog maar één lid op je spel geld uitgeven voor credits op het moment dat je toch al oneindig geld tot je beschikking hebt?

De afgelopen weken hebben we een analyse uitgevoerd op de spellen om te zien waar het mis gaat, en hebben we de grootste boosdoeners gevonden. Om die reden zijn we een aantal aanpassingen gaan uitwerken om de balans in de spellen enigszins te herstellen. Natuurlijk blijft er altijd een bepaalde vrijheid, en hoe je die wil invullen als speleigenaar moet je volledig zelf weten. Maar wel willen we wel enkele tips meegeven.

De wijzigingen:

Massadonaties
We hebben de massadonatie-limieten teruggeschroefd naar realistische waarden zodat de economie van een spel niet met één klik op de de knop verpest kan worden. Daarnaast moeten je spelers vanaf nu de donatie accepteren (binnen 72 uur na de donatie). Zo voorkom je een overschot aan hoge bedragen in je spel, en daarnaast hebben spelers ook een goede reden om regelmatig te komen spelen.

Startgeld
Nieuwe spelers verwelkomen met 1 miljard op de bank? Dat feestje gaat niet meer door. Een speler kan nog maximaal 1 miljoen contant- en bankgeld krijgen om te starten. Dit om dezelfde reden: waarom zou een speler nog moeite doen om een misdaad te plegen voor 20.000, of uberhaupt ook maar 1 euro uitgeven aan je spel, als je het toch allemaal zo makkelijk krijgt?

Familie: illegale geldmachines
Dit probleem heb ik al even uitgelicht in een eerdere alinea. De levensduur van illegale geldmachines blijft exact hetzelfde, echter de minimum en maximum opbrengst per geldmachine is nu aangepast en staat redelijk in contrast met de levensduur van de geldmachine. Korte levensduur? Snel cashen! Lange levensduur? Langer wachten, maar ook cashen!

Familie: landoppervlakte
Hier hebben we een gelijkaardig systeem doorgevoerd als bij de illegale geldmachines.

Familie: rente op de bank
De maximale rente is teruggeschroefd tot +3% en het bedrag waarover je rente kan pakken is nu maximaal 100 miljoen, inplaats van 1 miljard.

Rente bankgeld
De maximale rente over je eigen bankgeld is ook teruggeschroefd tot 100 miljoen. Rente pak je nu dus niet meer over een onbeperkt bedrag.

En nog een paar tips...

Wil je het echt goed oppakken, en wil je graag maandelijks een leuk bedrag ontvangen op je bankrekening door het runnen van je eigen maffiaspel? Doe er dan niet alles aan om deze wijzigingen tegen te gaan, en alsnog alle maximum instellingen te gebruiken... Maar probeer eens het tegenovergestelde!

3% rente over de familiebank? Nee, -3% rente! Kostprijs detective? 5 miljoen! Probeer eens alle minimums in te stellen, of op zijn minst lage waarden. Maak het zo moeilijk mogelijk voor je spelers. Lage inkomsten, hoge kosten!

Wedden dat je je spelers weer aan het spelen krijgt? Nu moeten ze er echt wat voor doen om geld binnen te krijgen! En wedden dat je hierna maandelijks ook resultaat ziet op je bankrekening?

Mocht je aan rondes doen, kun je natuurlijk rustig de huidige ronde afmaken! De meeste van de hierboven vermelde aanpassingen zijn pas van kracht zodra je de nieuwe instelling gaat opslaan. Tot zolang kan je dus nog met de bestaande instellingen verder. Maar probeer het de volgende ronde eens met deze tips, dus ook geen leden meer bewerken en gigantische geldbedragen toekennen.

En wie weet, hebben we ergens in de komende weken dan nog wel een hele leuke update om je spel nog uitdagender te maken. Stay tuned!